Förklädd Gud konsert 1 december

Upplev Lars-Erik Larssons tidlösa mästerverk ”Förklädd Gud” i Hagakyrkan med stor nordisk kör, orkester och solister!

Förklädd Gud är ett av de mest älskade verken i den svenska klassiska musiktraditionen. Denna lyriska svit från 1940 bygger på Hjalmar Gullbergs dikter om den grekiska guden Apollon som under ett år fick leva bland människorna på jorden. 

Kammarkören Vox Magna har länge drömt om att sätta upp verket på hemmaplan i Göteborg. Nu får kören förstärkning av den Oslobaserade kören Chorus Felix för att kunna bjuda på en storslagen musikupplevelse!

Susanna Palmgren, dirigent för Vox Magna, ser fram emot samarbetet: ”Förklädd Gud handlar om mänsklighet, människans värde och vem som egentligen är vår nästa. Det känns spännande att förmedla detta budskap tillsammans med våra körvänner från Norge. Hjalmar Gullbergs texter fortsätter att vara smärtsamt relevanta i vår samtid och verket är ett viktigt inslag i debatten om vart mänskligheten är på väg.”

Körerna framför samma kväll även Epilog ur en Vintersaga av Lars-Erik Larsson, Northern Lights av Ola Gjeilo samt verk av Arvo Pärt, Alfred Jansson och Gabriella Gullin.

Dirigenter: Susanna Palmgren (Kammarkören VoxMagna), Ida Cecilie Holm (Chorus Felix) och Sandra Tisén (Orkesterledare)
Solister: Rubert Granberg och Maria Lindberg-Kransmo
Recitatör: Linus Landgren

1 december kl. 17  i Hagakyrkan

Kolla in på Facebook eventet: https://www.facebook.com/events/2131990000397726