Om kören

Kammarkören Vox Magna är en kör där varje röst spelar roll. På repen jobbar vi med sångarnas individuella insats såväl som kören och stämmorna som helhet. Fokus ligger på en gemensam klar men ändå öppen klang där vi får agera som det instrument kören kan vara. Vi gör musik för att vi älskar det, och vi väljer repertoar efter vad vi utmanas och utvecklas av. Våra konsertbesökare får en kör som vill något, och som rör sig mellan det traditionellt klassiska och det moderna. 

Kören består av 22 sångare som repar på torsdagar kl.18.30–21.00. Vi håller till i Franska Skolans lokaler i Göteborg, vid Kapellplatsen, Landala torg.

Kören startade 2003 och visst har det hänt mycket saker de senaste 15 åren! Kören utvecklar sitt uttryck hela tiden, en sak har dock inte förändrats; körens vilja att alltid vara en relevant röst i samtiden. Våra konsertbesökare vet att vi gör musik för att det är vårt sätt att utrycka oss, och att vi sjunger tillsammans för att vi älskar det. Det är också tack vare körsången som vi har knutit kontakter med vänner över hela europa, och vi vill fortsätta vara en kör som inte bara sjunger fin musik, utan som också bidrar till att sätta strålkastarljuset på medmänsklighet, engagemang, passion, kärlek, allas lika värde och såklart också en ren hyllning till allt som är vackert!

Våren 2017 tillträdde Susanna Palmgren som Kammarkören Vox Magnas dirigent, och under hennes ledning har kören tagit ytterligare några steg mot att bli en röst att räkna med. Läs mer om Susanna

Har du frågor om kören eller våra konserter?
Kontakta gärna styrelsen för frågor: styrelsen@voxmagna.se eller besök Vox Magnas Facebooksida för mer information.

Är du intresserad av att sjunga i kören?
Kontakta vår dirigent på dirigent@voxmagna.se så hör hon av sig.